1700-talet visas upp under evenemang i Sala silvergruva

I mitten av augusti, 13-14 augusti, går Silvergruvans dagar av stapeln och i år kommer man fokusera på hela 1700-talet istället för ett enskilt årtal. Nu vill arrangörerna att evenemanget Silvergruvans dagar inom några år ska bli Sveriges största 1700-talsevenemang. Johan Björkman som är VD för Sala Silvergruva kommenterar
– Det vi behöver utveckla är sponsordelen så vi skapar ekonomiska förutsättningar att klara detta. Det finns absolut en efterfrågan för denna typ av arrangemang. Visbys och Arbogas långsiktiga satsning på medeltidsevenemang har nu gett resultat och ingen är bättre lämpad att göra ett 1700 tals event än Sala Silvergruva.
För att nå detta mål ska man bland annat engagera hantverkare, musiker, matproducenter och företag.