Avspänd sol och bad semester på Phuket i vinter

Thailand håller i sig som en storfavorit för sol och bad semestrar under vinterhalvåret. Nu närmar sig högsäsongen med stormsteg och vi tittar närmare på några guldkorn omkring Phuket.

Nai Yang Beach är en strand som inte många känner till. Den ligger vid nordvästra kusten på ön Phuket. Vid stranden finns ett buddhistiskt kloster, väl inramat av den lugna stämningen som råder i området. Eftersom hela området ligger i regnskogen och har ännu en genuin känsla över sig.
Här finns det femstjärniga Indigo Pearl som tidigare varit en tenngruva. Arkitekturen är inspirerad från forna dagar och hotellet erbjuder spa, yogaklasser och en beach club. För inbitna golfare finns också golfbanor i närheten, som Blue Canyon Country Golf, endast 15 minuter bort med bil.

Kata Noi Beach är en av de minsta stränderna på Phuket och det är ett mycket lugnt område. Hit åker man endast för att koppla av, vilket märks då det inte finns shopping eller nattliv att räkna med. Fokusera istället på stillheten och rekreation vid vattnet, som att snorkla i det turkosa vattnet eller åka longtailbåt. Det finns också ett gym, flera pooler, massage och tennisbana för den som vill varva solandet med lite sport.