Antalet gäster på ICEHOTEL ökar med 63 procent

ICEHOTEL sommaren 2011

Sedan förra året har ICEHOTELL fått en rejäl ökning i antal gäster. Under juni i år hade hotellet 63% fler gäster än samma månad förra året.
– Jag tror vi sitter på ett guldägg här uppe”, säger Kerstin Nilsson som är hotelldirektör på ICEHOTEL. Hon fortsätter
– Här finns många av de värden som vi som bor här tar för givna men som är viktiga för våra besökare – rent vatten, storslagen natur, tystnad, trygghet och allemansrätten som gör att du kan slå upp ditt tält eller parkera din husvagn nästan var som helst.

ICEHOTEL erbjuder under några sommarveckor aktiviteter som forsränning, isskulptering och älvbåtsturer. Under vintern är hotellet fullbokat månader i förväg men under sommaren finns det chans till att hitta ett rum i sista minuten. Hotellet håller öppet till 21 augusti.

Foto: Leif Milling.

Skribent: Paul-Christian Markovski