Vi spenderar mer den här sommaren enligt MasterCard

När MasterCard gjode sin senaste konsumentundersökning för 2011 stod det klart att en majoritet av svenskarna planerar att spendera mer pengar i sommar, jämfört med förra året. Hela 61 procent angav att de skulle vara frikostigare med handlandet under semestern, främst bio, restaurangbesök och idrottsevenemang.
– Som vi kan se från MasterCards Konsumtionsindex 2011 är svensken generellt mer optimistisk för framtiden nu än under 2010, något som även verkar avspegla semesterplanerna. Vi kan erbjuda smidiga och säkra betalningslösningar för vad och var svensken än tänker konsumera under sommarsemestern, säger Fred Conrads, vd för MasterCard i Norden och Baltikum

MasterCards konsumtionsindex 2011 besvarades av 4024 svenskar under mars, samtliga 15 år eller äldre.

Skribent: Paul-Christian Markovski