Stockholms kulturfestival närmar sig

Mellan 16-21 augusti hålls Stockholms kulturfestival. Det är sjätte året för festivalen som har fri entré. Under festivalen blandas allt möjligt, som jazz, folkpop, country och blues. Filmvisningar kommer också hållas på KulturhusTaket varje kväll. Konserter kommer hållas på Gustav Adolfs Torg och Brunkebergstorg. Samtidigt hålls barnfestivalen Maxat för mini, då det blir aktiviteter som snickra kojor, sagoläsning samt möjligheten att träffa poliser och astronauter.
Ett extra inslag för att krydda festivalen är stadsvandringar med olika teman.
– Kulturfestivalen lyfter fram Stockholms alla styrkor: skönheten och historien genom stadsvandringarna, mångfalden och stockholmarnas kreativitet och omättliga efterfrågan på kulturupplevelser. Det är genom sådana möten vi stockholmare kan känna oss hemma tillsammans i en växande stad, säger Madeleine Sjöstedt kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholm (FP).

Foto: Thomas Karlsson.