Sightseeing på Mackmyra whiskylager

Nu blir det fina tider för whiskyälskare. Mackmyra öppnar upp för besökare som vill se företagets whiskylager som är beläget delvis under mark. Lagret är en bit av den whiskyby som företaget bygger upp för närvarande.
Att det är speciellt att ges tillträde till whiskylagret är uppenbart då endast få utvalda kunnat beskåda härligheten på nära håll tidigare.
– Tidigare har det bara varit fatens ägare som har haft tillträde till lagret, men nu vill vi ge alla en unik inblick i hur det går till att ta fram en svensk whisky. Vi hoppas att många kommer att upptäcka denna vackra plats i sommar. Vår förhoppning är att vi får över 100 besökare per dag, säger Susanne Svensson
En 1,5 km lång skogspromenad ska leda turister genom whiskybyn med betoning på whiskyhistoria. Whiskylagret har öppet från och med 20 juni till 21 augusti, 10:00-17:00, onsdagar till söndagar.

Skribent: Paul-Christian Markovski