Se Kolmården från en gondolbana

Kolmårdens gondolbana

Nu är den nya gondolbanan i Kolmårdens djurpark färdigbyggd. Istället för att se djurparken från en bil blir det nu till att sväva 26 meter upp i luften och färdas 2600 meter runt hela djurparken. 78 speciellt tillverkade gondoler ska transportera besökare runt hela djurparken, kors och tvärs med fem kurvor och gondolerna passerar sin egen bana tre gånger under en tur.
Lennart Sundén som är initiativtagare och projektledare för safaribaneprojektet berättar
– Jag hade en idé om en åkattraktion, kombinerad med att titta på djur. Vår gamla linbana från 1960-talet stod inför stora renoveringar så det här alternativet var en naturlig väg”, säger Lennart Sundén.
Troligtvis blir det en spektakulär upplevelse för de som älskar linbanor, då man kommer passera lejon under sig med endast några meters avstånd.

[ad#ad-article]

Foto: Inspecta