Bokningar till Turkiet ökade med 50% i sommar

I år har antalet bokningar till Turkiet ökat med 50% hos researrangören Ving. Därmed har Turkiet gått om den tidigare favoriten Mallorca. Destinationen Bodrum som är en nyhet i år har också visat sig vara en riktig succé.
– Nya målgrupper har upptäckt Turkiet, och de inser att landet är prisvärt, maten är fantastisk och hotellen mycket bra. Dessutom är lokalbefolkningen trevliga – Turkiet och Thailand är de destinationer som får högst betyg när det gäller service av våra kunder, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Några prisexempel för resor till Turkiet

Stockholm (Arlanda) till Alanya 16/8, boende i tvårumslägenhet på SunGarden SunPark Garden (VVVV) 2 850 kronor/person.
Stockholm (Arlanda) till Bodrum 19/8, boende i tvårumslägenhet med terrass på SunFamily Club Paloma (VVV) 3 350 kronor/person.

Skribent: Paul-Christian Markovski