Dubbelt så många reste med Ryanair under 2010

Under 2010 hade Ryanair vid Småland Airpot dubbelt så många passagerare jämfört med under 2009. Utvecklingen tyder på att alltfler utnyttjar möjligheten till lågprisflyg i Europa. För att fira utvecklingen gav Ryanair blommor och nya flygbiljetter till resenär nummer 100 000.
Elina Hakkarainen, Ryanairs Sales & Marketing Executive Nordics, var mycket nöjd med utvecklingen
– Med en ny linje till Alicante under sommarmånaderna och ett ökat antal passagerare på linjen mellan Düsseldorf och Växjö har vi idag möjligheten att fira vår 100.000:e passagerare till och från Smaland Airport.
Under de senaste åren har Ryanair flugit in många turister till Smålandsregionen, vilket påverkat turismen märkbat. Elina Hakkarainen kommenterar utvecklingen:

[ad#ad-article]

– Att Ryanair har flugit in turister till regionen under de senaste 3,5 åren betyder oerhört mycket, säger Smaland Airports ordförande Ingemar Swalander. Största delen av de 100.000 passagerarna kommer utifrån vilket medför mycket positiva samhällsekonomiska effekter, fortsätter han.