ICEHOTEL i Jukkasjärvi även under sommartid

ICEHOTEL Jukkasjärvi

Det är ju tyvärr så att det vanliga ICEHOTEL, eller ishotellet, i Jukkasjärvi finns endast på vintern. Något som många turister tycker är trist. Det ska man nu åtgärda med en mindre variant av ishotellet, med 120 kvadratmeter och tre sviter, en ABSOLUT ICEBAR och självfallet möjlighet att själv pröva på isskulptering.
– Vi bygger tre olika Art sviter som var och en har sin egen karaktär, precis som på vintern. Kristallkronesviten och Pelarsviten förmedlar båda något av det mest karaktäristiska, det som många människor själva har upplevt här eller sett i media, säger Sofi Ruotsalainen, Designer och Koordinator i Art & Designgruppen. Hon fortsätter
– Det känns roligt att börja arbeta med något nytt och annorlunda. Vi har många gäster som kommer hit under sommaren och gärna vill uppleva känslan av ICEHOTEL. Nu kan de se framemot att bli de första att ta del av ICEHOTEL på sommaren.

[ad#ad-article]

ICEHOTEL erbjuder logi i form av både stugor och rum både sommar och vinter, under perioden juni – september driver man också STF vandrarhem Jukkasjärvi.

Foto: Maria Sirviö.