Billig euro gynnsamt för shoppingkryssning

Kronan har växt sig riktigt stark mot euron och det är billigare att resa till euroländer för shopping. Stena Line har genomfört en undersökning och kommit fram till att priserna på alkohol nu är riktigt låga, till exempel noterar företaget att alkohol i Tyskland nu är hälften så dyrt som hemma i Sverige.
För att locka resenärer under dessa förhållanden har man nu ett erbjudande för linjen Göteborg – Kiel, en shoppingkryssning för 695 kr.
– Vi introducerade den nyligen och vi ser redan positiva effekter med strax över 1 000 bokningar på kort tid, säger Claes Berglund, linjechef för Göteborg-Kiel.
Det går nu att spara tusenlappar vid semester i euroländer som Tyskland. Samtidigt märks att fler väljer att åka till Danmark för shopping.

[ad#ad-article]

– Vi har märkt ett ökat intresse för shoppingresande till Danmark och vi är övertygade att det kommer öka ytterligare med våra halverade priser på dagskryss på vardagar, säger Charlotte Ljunggren, linjechef på Göteborg-Frederikshavn.