UD avråder från semester i Tunisien

På grund av det instabila läget i Tunisien gick Utrikesdepartementet 12 januari ut med en avrådan för resor till Tunisien. Tunisien har senaste tiden skakats av häftiga demonstrationer och det är utegångsförbud nattetid. Oroligheterna i landet är såpass omfattande att lugnare turistorter också påverkats.
Oroligheterna började relativt fredligt med demonstrationer under förra månaden, som sedan växt sig mycket större och blivit en protest mot bland annat arbetslöshet och fattigdom.
Läget har intensifierats sedan den presidenten i landet tvingades fly utomlands. Dagens Nyheter har i en artikel beskrivit hur hundratalet svenskar befinner sig i Tunisien, efter resor med Detur. Ännu finns inga planer på hur dessa ska evakueras hem till Sverige.

[ad#ad-article]