Semester i Mora under Vasaloppet

Den första söndagen i mars går Vasaloppet och tiotusentals samlas i Mora, som är målet för tusentals åkare som åkt från Sälen. Det finns mycket att se och göra i trakten under vintertid, däribland skidåkning vid Gopshöjd och Gesunda, båda passande backar för snowboard och slalom.
Vi rekommenderar ett besök på Anders Zorn – muséet med en inblick i konstnärens liv och såklart för att se hans tavlor. Anders Zorn skapade sig ett rykte som porträttmålare både i Europa och USA.

Runtom i Mora finns ett stort urval hotell att välja mellan, var ute i god tid för att boka då Vasaloppet är en världskänd händelse och samlar mycket folk. Hitta ditt hotell i Mora med gott om tid innan Vasaloppet går av stapeln i mars.

[ad#ad-article]

Vasaloppet är mycket mer än bara ett lopp, det finns en mängd olika lopp, där Vasaloppet och Tjejvasan är de mest kända. Mer information hittar du här. Det går fortfarande att anmäla sig som åkare.