Idyllisk semester vid Gardasjön i Italien i sommar

Gardasjön i Italien

Tillhör du de som åkt till Italien på weekendresa? Då lär du sett de historiska höjdpunkterna, kanske Rom eller Venedig. Men det finns så mycket mer att se i Italien, om man tar sig ut från storstäderna. Gardasjön är en sådan plats. Den ligger väster om Verona precis där de dolomitiska alperna börjar. Småstaden Garda ger dig en unik upplevelse av italiensk småstadscharm, ett ypperligt exempel på hur sceniskt och charmig den italienska kulturen kan vara. Blandat med sol och bad vid Gardasjöns stränder finns mycket att se och uppleva i denna region.

Vid södra delen av sjön finns det medeltida Scaliger slottet som härstammar från 1200-talet. Här ska den romerska poeten Catullus haft ett sommarresidens.

Resor till Italien

Resor till Italien