Gran Canaria toppar bokningar under januari

Januari är en speciell månad för semesterresandet. Efter jul och nyår söker vi oss till varmare orter för sol och värme. Hos Ticket har man noterat en ökning på 21 procent för resor i januari i år jämfört med förra året. På första plats kommer Gran Canaria, strax följt av Phuket och Teneriffa. Kanarieöarna står alltså för två av de tre mest bokade ställena under januari. På grund av Gra populariteten söker också många alternativ som inte säljer lika fort, vilket ses i bokningar till Hurghada i Egypten och Bangkok i Thailand, för att nämna några exempel.
Martin Durnik som är marknadschef på Ticket, kommenterar företagets undersökning
– Phuket har länge legat till synes ohotat på första platsen men halkar nu ner på en andra plats på listan över de mest populära resmålen i januari. Stora satsningar har genomförts på Gran Canaria med bättre och modernare hotell och upprustade orter.

[ad#ad-article]

Samtidigt har euron varit fördelaktig för svenskarna vilket tillsammans bidragit till att avresorna har ökat.