Semester till Mexico eller Sri Lanka i januari och februari

Mix, indiska oceanen, Mexico

Snart är det nytt år men inte blir det varmt på en gång för det. Med det gamla året och juldekorationerna på hyllan blickar vi till varmare områden, för vilken glädje att lapa sol och gå på varma sandstränder i januari eller februari.

Sri Lanka

Ön ligger i Indiska oceanen och två idylliska platser är Negombo och Mount Lavinia. Negombo ligger på västkusten och har en fiskehamn som sätter en lugn och fridfull stämning.
Med lite tid över bör du ta en utflykt till det buddhistiska Tandens tempel som ligger i Kandy. Från Negombo är det endast tre mil till huvudstaden Colombo, en kort sträcka för att kunna upptäcka stadslivet på Sri Lanka.

Tre tips för ditt besök till Sri Lanka

  1. De flesta städerna ligger på sydvästra kusten och det är därför detta område som lämpar sig mest för att upptäcka kultur och stadsliv.
  2. Vissa utflyktsmål kan man endast köpa biljett till på förmiddagen, var därför ute i god tid.
  3. Samtliga turiststäder har tågförbindelse med huvudstaden Colombo, vilket förenklar för era utflykter på ön.

Sol och bad till karibiska toner i Mexico

Playa del Carmen blickar ut mot Karibiska havet. Här på Yucatánhalvön hittar man riktiga karibiska miljöer, med stränder full av korall, ett hav som är skimrande och med väl utvecklad komfort på hotell. Det finns mer än sandstränder, ta en titt i alla de mindre butiker som finns längs avenyn.
Playa del Carmen är speciellt känt för snorkling i underjordiska grottsalar.
För den historieintresserade (eller gemene man som vill bilda sig lite) rekommenderas ett besök i tempelstäderna som byggdes av Mayafolket, exempelvis Coba och Tulum.