Vintage shopping i Köpenhamn

Resan börjar i.Malmö där det går snabbtåg över sundet till Köpenhamn flera gånger i timmen. Resan tar inte mindre än en halvtimme, precis tillräckligt för att planera inför första dagen under weekendresan.

I Köpenhams latinska kvarter (tänk på Quartier Latin i Paris) i Larsbjørnsstræde, hittar du en vintagebutik med enastående klänningar från olika perioder under senare 1900-talet.

Glöm inte att pröva på shopping på second hand och vintagebutiker i danska huvudstaden. En av de äldsta butikerna heter Carmen og Fantasio. Här strövade vi runt och hittade härlige bälten, rockar och scarfar.

[ad#ad-article]

Om du vill fynda bland interiör design så är Roxy Klassik rätt ställe. Det finns på tre platser i Köpenhamn och du lär ha att göra för att beundra alla spännande möbler, mattor och lampor som finns till beskådande.
Till slut bara måste jag tipsa om Glam, butiken som ger ordet dess rätta innebörd. Här finns glamour, javisst, men med en underton av humor. Perfekt om du letar efter just rätt klänning för festen!

Tre tips

  1. Åk över sundet tidigt på dagen och börja med en stadig frukost för att kunna hålla farten resten av dagen.
  2. Boka boende på hotell separat, det går att göra riktiga kap, speciellt om man åker torsdag till måndag.
  3. Bestäm er för vad ni vill shoppa och välj ut butikerna som känns rätt för just er. Det blir mer tid att hitta precis sådant som passar er smak.