Seglingssemester i Kroatien

Dubrovnik, Kroatien

Vi är två par som gått hela våren och funderat på att segla vid adriatiska havet. Det tog lång tid att bestämma sig, men till slut valde vi Kroatien. Då upptäckte vi hur snabbt det går att ordna med att faktiskt hyra båt och bestämma rutt (hjälp går att få av uthyrningsföretaget).

Att komma till Kroatien och ut till havs

Det enklaste är att hyra segelbåt hos någon av de uthyrare som finns online. Sedan flyger man ner till en näraliggande ort och tar bussen till marinan. Sedan är det bara att börja segla njuta!
Vi blev väldigt glada när vi fick höra att det är svårt att segla på grund i Kroatien, för det finns så få!
Adriatic Croatia International Club är en samling statliga marinor som är praktiska att känna till under seglingen. Det finns totalt 21 ACI marinor längs Kroatiens kust.

Det vi uppskattade mest under seglingen var att stanna till vid öar och ta sena kvällsdopp, för att sedan åka in till stranden och äta vid någon restaurang eller för att ta en öl. Det går utmärkt på många ställen längs Kroatiens kust, för det finns så många kuststäder med varierat restaurang- och klubbutbud. Glöm inte att växla pengar till kroatiska kuna innan du åker.

Tre tips

[ad#ad-article]

  1. Du behöver förarintyg och kustskepparintyg för att kunna segla utan skeppare. Se till att minst två personer i sällskapet har dessa intyg så ni kan lösa av varandra vid rodret.
  2. Det är rätt djupt vatten längs kusten, i vikarna också, så ta en titt på kartor och hör er för om lämpliga ankringsställen.
  3. Var ute i god tid för att boka segelbåt och glöm inte att be om råd när det gäller seglingsrutter. Personal på plats är oftast bara glada över att kunna hjälpa till, respektera deras kunskaper och råd. Med ödmjukhet kommer man långt.