Naturnära semester i Bryggen i Bergen

Längs Norges kust kan man ta del av både havsutsikter och friluftsliv bland höga fjäll. Bland de mest attraktiva områdena finns Bergen som ligger strax över 20 mil norr om Stavanger och resor mellan dessa görs enkelt med buss.
Bryggen som ligger norr om bukten vid Bergen var ursprungligen en hamn som byggdes av handelsförbundet Hansa. Träbyggnaderna som finns där idag byggdes efter branden 1702, och det är en imponerande blandning av färger och vackra hus. Ta en promenad i någon av de mysiga gränderna, ibland endast 2-3 meter bred! Det är också gränderna som ger en insikt i hur det borde känts att gå omkring i en medeltida stad, stadslayouten är mycket liknande.

[ad#ad-article]

Det finns flera muséer spridda i Bergen, allt från det traditionella konstmuséet till mer ovanliga som ett Hansamuseum och ett sjöfartsmuseum.
Maten i Bergen har naturligtvis mycket inslag av havsmat och för den som gillar sushi finns ett stort urval. I övrigt finns det mesta av internationell matkultur representerad, från mexikansk till svensk mat.