Flodkryssningar i Tyskland

Passau

Tyskland har några av de mest sceniska utsikterna som går att uppleva längs europeiska floder. Av dessa står Rhen ut med flera temakryssningar och många turister varje år.
Med Tyska turistbyråns hjälp lär vi oss mer om flodkryssningar i Tyskland. Martin Missy berättar
-Den populäraste flodkryssningen är nog den på floden Rhen. Man kan åka från Amsterdam ända till Basel om man önskar detta.
-Vi brukar rekommendera flodkryssningsföretagen www.transocean.de, www.vikingrivercruises.de och www.a-rosa.de.
Vi gör några axplock för att se vad man kan uppleva under en flodkryssning i hjärtat av Europa.

[ad#ad-article]

Romantiska kryssningar och stadsutflykter

“Romantic Danube” hos Viking River Cruises är en 8 dagar lång kryssning mellan Nuremburg och Budapest. Man kan välja att åka i valfri riktning och under resans gång gör man besök i Wien, Passau och Regensburg, samtliga städer med rik historia och som gjorda för att upptäcka under en lugn resa med flodkryssning.
Hos samma arrangör hittar vi “Grand European Tour” som gör skäl för namnet. Under hela 15 dagar får man se en mängd ställen mellan Amsterdam och Budapest. Utöver Wien, Passau och Regensburg besöker man också Amsterdam, Bratislava, Cologne, Wertheim och Würzburg för att nämna ett fåtal. För den som vill se sagolika slott och vingårdar är det här rätt kryssning, med utvalda höjdpunkter i Holland, Tyskland, Österrike, Slovakien och Ungern.

Att tänka på vid flodkryssningar i Tyskland

  1. Var ute i god tid för att boka din kryssning under hösten. Det är många som åker.
  2. Packa med tanke på växlande väder då vädret kan variera mycket under resans gång.
  3. Sist, men inte minst, var förberedd på en spännande resa med mycket att se, var utvilad och låt dig själv njuta av den lugna resetakten.

För mer information om semester i Tyskland, se Tyska turistbyrån.