Solsemester vid Costa del Sol

Nerja, Spanien

Marbella har varit toppdestinationen längs spanska solkusten under många år. Det märks också på utbudet av hotell och hostels, för att inte nämna stränderna med oräkneliga parasoll som väntar troget på solturister. Marbella kan upplevas som lite väl turistigt för många och det är därför en fördel att planera för en tid i Marbella med besök i närliggande städer också.

Malaga

Traska upp till fortet Alcazaba som har en underbar utsikt över Malaga, hamnen och havet bara några hundra meter bort. Besök den romerska amfiteatern som härstammar från 100-talet. Det finns sträner i Malaga också, där Malaguena är den mest populära. Det kanske är lite trist med utsikt över hamnen några kilometer bort men för många vägs det upp av ett vibrerande nattliv.

[ad#ad-article]

Nerja

Nerja är en mindre sol och bad ort som ligger beläget vid en klippa och har flera mysiga stränder, kantade av klippväggar. Även om Nerja blivit mer populärt är det fortfarande rätt lugnt om somrarna och det finns flera mysiga hotell som inte är överbefolkade av soltörstande turister.

Historia runt hörnet

Om du vill se en historisk plats så är staden Granada rätt plats att besöka. Några mil inåt i landet ligger staden omgiven av ett tämligen kargt landskap. Här ligger fortet Alhambra som byggdes under 1300-talet. Det är lätt att ta sig till Granada med buss från såväl Malaga som Nerja.