Heta resor till Santorini i Grekland

Santorini, Grekland

Grekland har åter igen blivit en storfavorit på sommarsäsongen efter några år på efterkälken. Nu vill alltfler återupptäcka de grekiska ön Santorini. Endast 200 kilometer från fastlandet har Santorini länge ansetts som ett av de främsta områdena för sol och bad i egeiska havet. Den centrala lagunen visar på naturens skönhet med Santorini som sluttar ner mot det gnistrande blå havet. Det finns tre heta områden att semestra vid, Kamari, Caldera och Perissa/Perivolos.

Reseförslag för SantoriniResor till KamariResor till CalderaResor till Perissa/Perivolos

Gott om platser att se

Kamari ligger sydost på ön och är den största semesterorten, vilket märks då strandpromenaden ofta är full av spatserande människor. Det finns också ett rikt utbud av uteserveringar, men det som lockar de flesta är den kilometerlånga lavastranden. Det är en annorlunda strand och ett spektakulärt ölandskap!

Caldera är det mest kända området, där ligger flera byar och om du någon sett ett foto från Santorini så är chansen stor att det togs just i Caldera. Byarna smälter in i landskapet och husen med sina klara och ljusa fasader kompletterar Santorinis naturliga skönhet.

Perissa och Perivolos ligger nästintill varandra, så nära att de smält samman med varandra, åtminstone sett från besökares perspektiv. Dessa ställen erbjuder mycket i form av vattensporter.