Jubileum för Romantische Strasse i Tyskland

Rothenburg ob der Tauber

Den populäraste semestervägen i Tyskland sträcker sig ungefär 35 mil, från floden Main vidare genom det frankiska landskapet till alperna. Den kallas för Romantische Strasse (romantiska vägen) och är en sträcka i södra Tyskland som kantas av vackra städer och orörd natur för de som vill upptäcka klassisk tysk kultur.
Under sommartid är den långa etappen ett myller av blomstrande landskap med inslag av mindre byar och städer. Då åker många svenskar till platser som Rothenburg ob der Tauber.

Romantiska vägen klarar finanskrisen bra

Susanne Stuebs på tyska turistbyrån berättar om nedgången av turismen i Tyskland som helhet och noterar att övernattningar av svenskar i Tyskland minskade med 9 % under 2009 jämfört med 2008.
– För Rothenburg ob der Tauber såg det ljusare ut: Övernattningar av svenskar minskade bara med 4,6 % under 2009 jämfört med 2008.

[ad#ad-article]

I år infaller 60-års jubiléet för semestervägen Romantische Strasse och då ordnas flera aktiviteter. Redan i mars börjar man med en hyllning till historiska järnvägar, varje söndag under månaden kommer lokomotiv med nostalgiska motiv göra turer. Höjdpunkten för jubiléet infaller 10 oktober, med en hyllning till vin. På kurorten Bad Mergentheim kommer man då låta besökare smaka på specialiteter från regionen. Det är alltså ett utmärkt tillfälle i år att semestra vid romantiska vägen i Tyskland.

Fotograf: Michael Leyh.