Turkiet förväntas göra succé i sommar

Inför sommaren i år har resor till Turkiet sålt över förväntan. Ökningen har varat under flera år och hos Ving ser man nu att totala volymen sålda resor till Turkiet ökat med hela 30 procent jämfört med sommaren förra året.
Förutom den billiga valutan är det utbudet av hotell som väntas vara en del av förklaringen. Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, förklarar
– Hotellet är idag allt viktigare för våra resenärer, många väljer till och med hotell före resmål. Standarden på hotellen i Turkiet är mycket hög. Det finns många mycket bra familjehotell med stora, fräscha lägenheter, fina poolområden, inte sällan med egen vattenpark för barnen.

[ad#ad-article]

I år finns tre nya möjliga destinationer, Beldibi, Camyuva och Kemer. Tidigare favoriter är bland andra Alanya och Antalaya.
På senare tid har satsningar på sol och bad anläggningar i Turkiet fokuserats på lyxigare hotell med lägre priser än likartade hotell på övriga destinationer vid Medelhavet. Allt för att Turkiet ska vara en vinnare både för turistens komfort och plånbok.