Semester i Dubrovnik eller Split i sommar

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik och Split förväntas stå högt i kurs när valet för solsemester ska göras till sommaren. När högsäsongen för sol och bad börjar i juni är adriatiska havet som mest inbjudande. Men det finns mer att göra än att sola och bada, vilket uppmärksammats av många besökare sista åren. I Split finns den gamla stan, katedralen och Diocletians palats, samtliga som bäddat in Split i en pittoresk atmosfär. Den som gillar fart och fläkt uppskattar också nattklubbarna i centrala Split.

[ad#ad-article]

Dubrovnik ligger i södra Kroatien och är också känd som adriatiska havets pärla, med en arkitektur som visar hur rik och betydelsefull staden varit under medeltiden. Här finns fler monument att se än det går att berätta om i korta ordalag och ett tiotal muséer! Sommarfestivalen som hålls från 10 juli till 25 augusti presenterar årligen teateruppsättningar och kammarmusik med artister från upp till 30 länder.
Förutom sol och bad är Dubrovnik också ett högfäste för seglare. Från staden kan man med enkelhet upptäcka de södra delarna av adriatiska havet med segelbåt.