Semester i sommar på Kreta, Samos eller Santorini

Grekiska öar.

Det nya året tar stormsteg mot våren och många planerar redan inför sommarens sol och bad semester. Som alltid i snörusk är det bilder av soldränkta öar med kristallklart varmt vatten som tankarna går till. En klassiker är förstås semester på en grekisk ö under sommarmånaderna. Vi visar dig vägen till Kreta, Samos och Santorini.

Kreta

Den största ön i Grekland står på sig som favorit för svenskars solsemester. Utöver de inbjudande stränderna passar ön också för besök i städer med pittoresk grekisk kultur, som Heraklion och Chania. Passa på att kombinera solande med att utforska den grekiska matkulturen och de rika historiska lämningarna som Knossos och Samariaravinen.

Resor till grekiska öar

Hitta resepaketet till Kreta, Samos och Santorini som passar just dig:
Greklands öar under sommaren 2010.

Samos

Det här är ön för dig som älskar stränder. Samos har flera typer av stränder, som grunda sandstränder och småstensstränder, allt för att behaga även den mest kräsne. På ön finns också den lilla staden Pythagorion och det finns båtturer ut till den ännu mindre ön Samipoula, där det också finns en härlig strand med större avskildhet.

[ad#ad-article]

Santorini

Santorini brukar vara en höjdpunkt för kompisar på semester såväl som par. Ön har ett annorlunda utseende jämfört med övriga grekiska öar, då den formats av vulkanutbrott långt tillbaka. Östra kusten har sandstränder med svart sand av lava medan västra kusten är bergig.