Hurtigruten uppskattas av National Geographic

Hurtigruten har skapat ett gott rykte med sina kryssningar längs norska kusten och till svåråtkomliga ställen som Grönland och Antarktis. Mottagandet hos resenärer har nått den nivå då National Geographics Center for Sustainable Destinations (CSD) uppmärksammat de olika kryssningarna, nu har National Geographic och Hurtigruten påbörjat ett samarbete för så kallad geoturism. Målet är att utveckla de existerande rutterna längs den norska kusten.
Jonathan Tourtellot på CSD kommenterar samarbetet

[ad#ad-article]

– Hurtigruten är verkligen världsunik som företeelse. Ombord på någon av båtarna blir du en del av Norge och landets traditioner. Det speciella med Hurtigruten är att den är äkta norsk. Besättningen är norsk, maten och upplevelsen likaså.