Italien populärt resmål för svenskar

Pisa, Toscana.

Många planerar en semester i Italien under sommaren 2010. Det märks inte minst hos Novasol som hyr ut semesterhus i landet. Under 2009 var det Toscana som stod för uppemot hälten av alla bokningar i Italien, strax följt av Sicilien och Amalfikusten.
Senaste tre åren har trenden varit tydlig hos Novasol – Allt fler svenskar väljer att resa till Italien. Från 2007 till 2009 har fler valt att boka semesterboende i Italien. Oftast är det barnfamiljer som väljer den här typen av semesterboende men intresset finns även bland äldre par.
– Vi har sett ett ökat intresset för Italien inför 2010 då antalet bokningar har ökat med 38 procent jämfört med samma period i fjol. För att kunna tillgodose efterfrågan har vi fördubblat antalet semesterhus på denna marknad. Nytt för 2010 är att det finns möjlighet att beställa en separat katalog över utbudet i Italien, säger Linda Gullman, Sverigechef för Novasol.

[ad#ad-article]

Även inför 2010 är det Toscana som dominerar svenskars bokningar i Italien med 66% totala antalet bokningar. Linda Gullman på Novasol berättar också om den stora variationen bland semesterboende.
– Eftersom våra hus är unika och det i stort sett aldrig finns ett likadant hus, är det bra att vara ute i god tid för att ha största möjliga urval.
De flesta som väljer en semester med att hyra boende bokar redan första kvartalet så det kan vara värt att överväga eventuellt semesterboende redan innan våren kommer.