Boktips inför en resa till Egypten

Under 2010 väntas Egypten vara en storfavorit för solsemester, såväl vanlig charter som all inclusive resor. Men vad finns det att upptäcka i Egypten? Vi tipsar här om läsvärda böcker till Egypten, samtliga som finns att köpa online. Här finns godbitar för dig som vill veta mer om det moderna Egypten, antikens Egypten, Kairos historia eller pyramiderna. Ta nu chansen att läsa på lite innan du åker på semester till landet som är världskänt för sina pyramider och kulturskatter.

Egypten

En enkel men talande titel. Boken berättar om de olika regionerna i landet och de historiska klenoder som finns, till exempel Giza och Luxor. Boken tillhandahåller översiktskartor för att läsaren lätt ska kunna förstå hur allt hänger ihop geografiskt.

Egypten med karta

Det här är guiden för charterresenären som ska åka till Egypten! Säg att du har en vecka på dig att upptäcka så mycket som möjligt av landet. I den här boken hittar du de viktigaste sevärdheterna.

Antikens Egypten

Det här är toppenläsning för den som vill lära sig mer om Egyptens historia. Boken går genom faraoner, pyramiderna och de vetenskapliga upptäckter som gjordes i landet. Man får också en inblick i hur ett hem såg ut för välbärgade människor under antiken.