Solresor över jul och nyår

Thailand

Det är ett rejält drag för solresor inför jul och nyår. I början på november var 7 av 10 resor till solen bokade hos Fritidsresor vilket ledde till extraflyg med uppemot 700 platser till Bahia de Samaná i Karibien. Det är först och främst långa resor som utgår från västra Sverige som haft störst genomslag hos semestersugna svenskar. Det ökande intresset för resor till Egypten har också lett till att man satt in 5000 extraplatser dit. Peter Hellström på Fritidsresors informationsavdelning förklarar det ökade trycket
– Semesterresandet är högt prioriterat, inte minst över lovveckor och lediga dagar. Det tycks också vara så att många hållt i plånboken i början av året för att avvakta hur lågkonjunkturen skulle komma att påverka privatekonomin. Sänkta räntor, lägre skatter och signaler om att det vi går
mot ljusare ekonomiska tider är nu sådant som påverkar positivt.
Samtidigt är det tydligt att all inclusive resor fortsätter vara populära. Hos Fritidsresor är intresset 25% större än samma period förra år.

[ad#ad-article]

Hos Ving har man noterat att det största intresset för all inclusive resor gäller destinationer som Egypten och Turkiet. Vanligare charterresor som sol- och badresor till Thailand anses av många vara en toppdestination under vintern vilket också märks på bokningsläget. Endast några platser återstår hos Ving för till exempel till Phuket från Arlanda, då med avresa den 19 december.
Annars är det platser till Teneriffa och Gran Canaria på Kanarieöarna som går som smör i solsken. Det finns fortfarande platser kvar i december men de bokas upp i snabb takt, berättar Magdalena Öhrn på Ving, och fortsätter
– Generellt kan vi se ett senare bokningsmönster hos våra kunder, detta gäller dock inte populära perioder som höstlov och jul/nyår, som bokat på som föregående år.