Hyra bil på semestern

Hertz biluthyrning

Många föreställer sig en semester som en resa till en destination där man sedan kan njuta av de nöjen och det väder som finns på platsen. Men så finns det de som njuter lika mycket av själva resandet. Och då kommer hyrbilar väl till hands. Ett välkänt företag är Hertz som arbetar med biluthyrning världen över och har skapat ett starkt varumärke. Flera förknippar hyrbilskonceptet med Hertz. På senare år har företaget också gjort intryck bland yngre resenärer, då speciellt med gratiskonceptet Hertz Freerider.
Konceptet bygger på det faktum att många bilar endast hyrs för att köras i en riktning och sedan fraktas tillbaka. För att undvika det kan man nu registrera sig som en freerider och köra bilar mellan två städer. Det hänger dock på att det finns bilar som ska fraktas tillbaka, men för den med lite tur kan det vara möjligt att få en gratisresa mellan två städer. Det här konceptet har speciellt lockat resenärer i åldersgrupperna 19-30 år som oftast är mer flexibla i sitt resande.

[ad#ad-article]

Golf och bil i Spanien

En traditionell kombination bland turistande svenskar är att ta flyget till Spanien och där hyra en bil för att ta sig runt för att spela golf på någon av de många golfanläggningar som finns runtom i Andalucien i södra Spanien. Det är fortfarande en trend att planera en semester i Spanien enligt den modellen. Två andra vanliga resemål där resenärer hyr bil är Frankrike och USA.

Inte heller har finanskrisen haft någon negativ inverkan på biluthyrningen under 2009. Som exempel kan nämnas att Hertz i oktober 2009 ökade omsättningen jämfört med samma period under 2008. Anders Tärnell som är Revenue & Marketing Director på Hertz kommenterar detta.
– Vissa målgrupper ökar sin spendering, som privatkonsumenter, medan företag fortfarande är något restriktiva i resandet. Denna höst har dock för vår del varit mycket bra med urstark efterfrågan, bättre än förväntat.

Inom Sverige är intresset av Hertz också på framgång, där man kan rapportera en avsevärd ökning av intresset för bilpoollösningen Sunfleet, speciellt i Stockholm. Här är det snarare platsbristen för bilar som klämmer. Anders kommenterar
– Från privatpersoner är efterfrågan på exempelvis vår bilpoolslösning Sunfleet enorm, framförallt i Stockholmsområdet. Där skulle vi kunna växa betydligt mer om det bara fanns fler p-platser.
Bilpoolslösningar är också något som bör tilltala miljövänner. Redan 1998 fanns Sunfleet på plats och idag utgör över 60% av vagnparken miljöbilar.

(Bildkälla: Hertz)