Ett axplock julmarknader i Tyskland

Målning, julmarknad i Berlin

Under juletid finns många marknader runtom i Tyskland. Ta chansen att dricka Glühwein och äta Bratwurst medan du strosar omkring bland stånd som säljer hantverk och allt annat möjligt smått och gott.

Berlin
Berlin håller sig med flera julmarknader varje år, inte bara en för östra och västra delarna utan det är sedvanligt att varje stadsdel håller sig med en egen julmarknad. Mellan 23 november och 31 december är det full rulle och du kan välja mellan livligare marknader och lugna och mer pittoreska marknader.
I år är det andra gången som en julmarknad hålls vid Charlottenburgs slott. Där visar man upp julfirandet som det såg ut för över 150 år sedan, men hästdragna kärror och tidsenliga dekorationer.

[ad#ad-article]

Marknaden WeihnachtsZauber på Gendarmenmarkt fortsätter vara en stor turistmagnet, mycket tack vare det vackra torget. Här hölls julmarknader i det historiska Berlin.

Lübeck
Lübeck lyckas stå ut bland mängden med en julmarknad som inspirerats av sagor. Flera hundra upplysta träd blandas med tiotalet stall för att skapa en stämning som hämtad ur bröderna Grimms sagor.
För dig som vill se och köpa hantverk är hantverksmarknaden vid St. Peter ett givet utsiktsmål. Här samlas hantverkare från hela Tyskland och säljer sina konstverk.