Åk skidor där Stenmark vann världscupen

Nära Madonna di Campiglio

Ruschen för skidresor har satt igång och de vanligaste resmålen bokas upp fortast, som till exempel St. Anton i Österrike och övriga ställen i alperna. Men det finns alternativ för dig som letar efter en alldeles speciell skidresa. Som till exempel där Ingemar Stenmark vann sin första världscuptävling, skidbyn Madonna di Campiglio i nordöstra Italien. I den här lilla byn med endast 700 invånare finns ett rikt utbud av pister med en längsta längd om 4,5 km. Här finns också några av de mest eftertraktade restaurangerna bland skidorter, sammanlagt finns 13 restauranger samlade och 14 diskotek och barer.

[ad#ad-article]

Sportresor anordnar i vinter paketresor till Madonna di Campiglio i Italien och intresset för den pittoreska byn förväntas vara mycket stort.

Utöver själva skidåkningen finns möjligheter för den shoppingsugne, då butiker som Dolce & Gabbana samt Gucci finns i den lilla byn. Den italienska maten lär inte heller smaka helt fel efter att prövat pisterna under dagarna.