Weekend i Dublin

Floden Liffey i Dublin

Kolla in området runt Temple Bar vid floden Liffey. Här kan man riktigt känna historiens vingslag med mysiga gathörn och gator belagda med gatsten. Här finns många pubar och nattlivet är det livligaste i staden.

Mat och dryck
Dublin har på relativt kort tid växt i anseende bland resenärer i Europa. Med den unga befolkningen (över hälften är under 30 år) är det en livlig stad med öppen och glad atmosfär. Maten har också influerats starkt från alla världens hörn. Här kan du hitta spansk mat som tapas, indisk såväl som libanesisk mat, utöver inhemska irländska mat. Man äter mycket skaldjur i Irland, som musslor. Eller pröva brödet Barmbrack som är ett bröd med russin och en typ av vindruvor.

[ad#ad-article]

Och så var det Guiness förstås. Ölet som det talas varmt om världen runt. Men missa för all del inte den irländska whiskyn, som Bushmill eller Tullamore Dew.

Sevärdheter
Slottet Malahide är värt ett besök. Det är över 800 år gammalt och man kan uppleva den spektakulära arkitekturen och interiören med någon av de turer som anordnas.
Ett besök på Trinity College bör också stå på listan. Det bildades 1592 av Elisabeth I och tillhör de äldsta i Europa.