Semester på höstlovet

Phuket i Thailand

Kanarieöarna ligger kvar som storfavorit men alltfler reser till Egypten. Nu är det hög tid att boka biljetterna för semestern under höstlovet i oktober.

Hos Fritidsresor är 9 av 10 resor sålda och för den som är sent ute är det störst chans att hitta platser till Kanarieöarna. Man har satt in extraplatser till Egypten, Thailand och Turkiet för att möta den stegrande efterfrågan. Kanarieöarna ligger i toppen inför hösten. För Thailand räknar Fritidsresor med lika många resenärer till Phuket i år som i fjol. Huruvida man kan se vilka som reser var och vad som lockar olika åldrar, berättar Peter Hellström att konceptet med Blue hotell lockar de tänkta målgrupperna.
– Det är nog så att olika grupper väljer olika typer av hotell, t ex familjer söker sig till Blue Village (dvs anläggningar med barnklubb, stora poolområden etc) och par väljer t ex Blue Couples.

Även hos Apollo ser man en tydlig ökning av resor till Egypten. Utbudet till Egypten är i år 20% större än förra året. Samtidigt noterar man att även om All Inclusive resor ökar så är de trots allt en mindre del av totala antalet resor som bokas. Kajsa Moström beskriver hur utbudet i Egypten påverkar all inclusive trenden.
– Det är i första hand familjer som väljer all-inclusive. Egypten är ett land där många hotell erbjuder all-inclusive.

[ad#ad-article]

Hos Ving är det Egypten, Kanarieöarna och Thailand som toppar semesterdestinationerna. Magdalena Öhrn berättar att höstlovet är en populär semestervecka för barnfamiljer och att det nu nästan inte finns några platser kvar, om man inte är flexibel. Hon kommenterar
– Enstaka platser finns, och om man kan tänka sig att skarva med dagarna kan man komma iväg, dvs åka I veckan innan eller veckan efter.
Förra veckan släppte Ving 5000 extraplatser till Sharm El Sheik i Egypten, och avresor börjar från och med 23 oktober.
– Här har man chans att komma iväg på höstlovet, kommenterar Magdalena.
Sammanlagt har man ökat antalet resenärer till Egypten med 52% i jämförelse med förra året.

För den som är sent ute med att tänka på semester under höstlovet finns det således fortfarande hopp om biljetter. Även om flera resemål är slutsålda möter flera researrangörer nu efterfrågan.