Många hoppas på kul jul i fjällen

Julgran i glada färgerPå julen vill de flesta ha snö och kyla för maximal julstämning. Det är ju som bekant inte alltid det kan utlovas i storstäderna senaste åren, vilket fler verkar kommit fram till.
På Idre Fjäll har bokningarna inför jul- och nyårshelgen ökat väsentligt jämfört med förra året. Enbart under julveckan ser man en ökning med 48% jämfört med året innan. Främst har man noterat att de flesta bokningar gäller större stugor med plats för upp till 30 personer.
– Jag tror att många svenskar vill försäkra sig om en vit jul och samtidigt komma bort från julstressen. Då passar det perfekt att åka till fjällen, berättar Joacim Johansson som är VD på Idre Fjäll.

[ad#ad-article]

Det hela kan också relateras till den pågående finanskrisen. Att fira jul i fjällen är billigare än en resa till sol och bad söderöver.