Safari i Afrika under vintern

Afrika förknippas ofta med safari och långa äventyrsfyllda resor kors och tvärs över kontinenten. Den här föreställningen lever också bland semesterresenärer som drömmer om annorlunda resor. Nu finns också ett flertal resor för dig som vill åk apå safari i Afrika under vintern.

TEMA satsar på flera resor med temat safari. En av dessa går till Tanganyikasjön, där det ges möjlighet att se sig omkring både med båt och jeep. Området kallas ofta för schimpansernas rike. Utöver själva sjön besöker man också nationalparken Katavi. Safariresor med temat schimpanser går också till Tanzania.

[ad#ad-article]

Safari associeras också till elefanter och att rida på dessa genom Afrika. Sådana drömbilder har TEMA tagit vara på med elefantsafaris genom ”Garden Route” och Winelands, där mycket vin produceras i Robertson, Paarl och Stellenbosch. Ett besök i Kapstaden och en närliggande pingvinkoloni (!) ingår. Perfekt för dig som vill blanda känslan av lång och öppen kontinent med känslan av stort hav.

Om Botsvana lockar mer så finns det också safariresor där. Här gör man resan till fots, med kanot och med jeepar.

Läs mer här.