Funderat på att hyra hus eller lägenhet på semestern?

Hyr semesterboende

Fler och fler upptäcker möjligheten till att hyra boende under sommaren. Det finns både lägenheter, hus och stugor till förfogande för den som vill pröva att hyra en semesterbostad. Du hyr direkt av ägaren och kan hitta annonser på ett flertal annonsmarknader på nätet. Det är förhållandevis enkelt att hitta semesterboende i städer som London, Paris och New York. Vill du hellre till havet så är Spanien populärt både bland uthyrare och turister som vill hyra semesterbostad.
Här hemma i Sverige finns också många stugor att hyra, ett perfekt sätt att komma iväg och uppleva andra delar av landet!

Att tänka på
Det är viktigt att du är ute i god tid. Chansa inte genom att söka i sista stund, det är då större risk att du får ett bottennapp eller kanske inget alls. Räkna med att det tar lite tid med det praktiska. Du hyr ändå av en privatperson så svarstiderna är inte alltid samma.

[ad#ad-article]

Var noga med att undersöka priset. Kolla priset extra noga för att veta om det är aktuellt. Räkna också med att priser varierar under året, högre under semestertider och lägre under lågsäsong.
Betala inte hela summan i förväg. Använd ett konto för betalning och se till att du får ett kvitto på betalning.

Skriftligt avtal är ett måste. Skriv ett avtal med uthyraren, där ni båda ska underteckna. Generellt gäller att ju mer detaljerat avtalet är, desto bättre. Sådant som absolut måste stå med är vad som ingår i avgiften, betalningsvillkor och hur eventuell avbokning ska ske.

Till slut bör du se över din försäkring, du kan eventuellt behöva en tilläggsförsäkring som gäller när du hyr semesterboende.