Semester utanför Euroland

Vy över Prag

Finanskrisen är i allas medvetande och semestertider kommer allt närmare. I dessa tider vänder många på slantarna inför semesterplaner till sommaren. Här lyfter vi fram en metod för att semestra billigare – Semester utanför Euroland. Ja, det är nog en av de enklare vägarna till billigare semesternöjen. Här ser vi närmare på Budapest, Prag och Riga.

Budapest, Ungern
Budapest är känt för sina spa där det mest kända är Szécsénybadet som är enormt stort med cirka 10 pooler. Staden som fram till slutet av 1800-talet var två städer (Buda och Pest) och ligger på varsin sida om floden Danube. Här kan man sannerligen hitta panoramavyer som slår det mesta! Desto större anledning att ta med sig kameran och se sig omkring på kullarna på Buda-sidan om staden.
Stadsdelen Buda är mer kuperad och passar för den som orkar promenera och vill se staden ovanifrån, medan Pest ligger på platt mark.

Prag, Tjeckien
Se Karlsbron och besök någon av de otaliga utställningarna i Prag. Våren är högsäsong för den romantiska huvudstaden i Tjeckien. Prag lockar de som vill uppleva en pittoresk miljö samtidigt som det finns modern shopping och uteställen för de partysugna.

[ad#ad-article]

Här finns museum som visar stadens historia genom århundradena, näst intill mysiga barer och kaféer. Se speciellt stadsvyn sett från en båt på floden Vltava.

Riga, Lettland
Riga är uppstickaren för resemål i Baltikum. Här finns en gammal stadskärna som härstammar från 1200-talet. Låt dig själv irra omkring i de trånga gränderna och titta in på en mysig restaurang för att pröva på den lettiska maten. Den är känd för att innehålla mycket potatis, biff och fisk, oftast serverat i stora portioner. Pröva också Rigas välkända svarta balsam, en tjock och söt likör.