Billig semester i sommar

Kajak

När semestertiderna nu närmar sig håller många hårdare i plånböckerna. Men det betyder inte att man vill utesluta en skön semester under sommaren. Och det behövs inte! Turista.NU går här genom flera möjligheter till en billig semester under sommaren.

Paddling i Skärgården eller andra ställen

Paddling i Skärgården är för den som söker lite mer äventyrlig semester och kan tänka sig motion också. För cirka 3000 kronor kan du räkna med att kunna hyra utrustning för några dagar. Det finns flera respekterade uthyrningsställen, som är spridda längs norra, mellersta och södra Skärgården.
Vill du hellre följa en lättare kanotled finns flera utspridda i landet, mer information hittar du hos Svenska Kanotförbundet.

[ad#ad-article]

Härliga helger i Stockholm

Om du ska tillbringa en helg i Stockholm finns en mängd muséer att besöka, inte minst i Djurgården. Här finns Skansen och sagomuséet Junibacken. Och det är inte alltför långt till Nationalstadsparken som är perfekt för att ta en långpromenad.
En helg i Stockholm måste självklart innehålla trevliga matstunder. Vi föreslår Östermalms saluhall som passar både för en middag eller ett glas kallt öl under heta sommardagar.
Vill du se dig om lite längre bort från stadskärnan? Ta en båttur med någon av de Skärgårdsbåtar som åker regelbundet under sommardagarna.

Vandring längs Höga kusten

Vandringsleden börjar längst norrut i Örnskjöldsvik och fortsätter söderut till Hornöberget. Den är 130 kilometer lång och bjuder på både avancerad och lättare vandringsterräng. Det som kanske lockar de flesta är det namnet antyder, att man befinner sig vid höga kusten. Utsikten över Östersjön är enastående på många ställen
Längs hela leden har man placerat vindskydd, lägligt på avstånd om någon mil från varandra. Det finns också ett antal stugor, väl försedda med ved och en kamin.
För att ta dig till Höga kusten tar du lämpligtvis Ybuss som reser ofta mellan södra och norra Sverige. Titta in på hogakusten.com.

Cykelsemester på Gotland

Att cykla på Gotland är så pass vanligt att det finns långa och väl märkta cykelleder runt hela ön. Den längsta går längs kusten runt hela ön. Det finns över 200 platser som rekommenderas för besökare, samtliga med informationstavlor. Ett bra tillfälle att blanda picknickpauser med lite kuriosa om naturen på Gotland. Givetvis finns också flera badplatser (med sandstränder för den petige), kolla in mer på gotland.net.

Skribent och fotograf: Paul-Christian Markovski.