Bada och slappna av i Dubrovnik

Fort i Dubrovnik

Dubrovnik ligger längst ned vid Kroatiens kust. Staden har endast 3000 invånare vilket lett till en pittoresk atmosfär i denna pärla vid adriatiska havet.
Förutom att bada i havet (oftast stränder med smågrus) är Dubrovnik med dess omgivningar populärt för hiking. Staden har något för de flesta smaker, vilket är speciellt tydligt med dekonstgallerier som finns utspridda i staden, till exempel Museum of Modern Art. Vi rekommenderar också varmt det etnografiska muséet som visar upp flera tusen föremål som skapar en bild av gamla tiders Dubrovnik. Oavsett om du vill se folkdräkter eller förstå hur livet i Dubrovnik var förr i tiden, så hittar du spännande information här.

Den gamla staden har UNESCO-märkning och ett besök ger en bra inblick i gammal och ny kultur vid adriatiska havet. Kommer du hit under sommaren finns chansen att uppleva den årliga sommarfestivalen som pågår i 1,5 månad under juli och augusti.

[ad#ad-article]

Ett besök i Dubrovnik är inte komplett utan ett besök vid de gamla stadsmurarna som går runt staden och sitter samman med fem fort. Vid hamnen finns också en riktigt imponerande mur som skyddade staden från havet under äldre tider.

Skulle du mot all förmodan tröttna på staden, eller bli tillfälligt energisk, så gör som andra och åk på en dagstur till öarna Šipan, Lopud och Kolocep. På Sipan finns en klassisk kyrka från historiska tider, och vid anhalten Lopud är det läge att ta en simtur i det klarblåa vattnet.