Weekend med tåg eller Sydafrika på räls

Tågkupé

Weekend med tåg eller Sydafrika på räls
Trodde du att man bara kan åka på långresa med tåg? Då trodde du fel! Med Blue Train är det nu möjligt att ta sig till kontinenten över helgen. Fritidsresor kallar det för storstadsweekend med tåg och satsningen ingår i Blue Train Weekend. De första städerna åka tågcharter över helgen till är Berlin och Prag.
– Berlin och Prag är idealiska städer för en långweekend med tåg. Den som lämnar Malmö på kvällen är framme i Berlin tidigt nästa morgon, hyfsat utvilad, lagom för att se staden vakna till liv, säger Lottie Knutson, initiativtagare till svensk tågcharter.
Om det går bra med satsningen kommer Fritidsresor möjligtvis utöka antalet storstäder, Lottie Knutson nämner

[ad#ad-article]

– Om försöket faller väl ut ligger ytterligare europeiska huvudstäder startklara. Prisexempel: Berlin 2,498:-, Prag 2,998:-. I priserna ingår tågbiljett, sovkupé och hotell med frukost. För sträckan Malmö-Berlin också ingår en tågvärd.

Att åka tåg är en speciell reseupplevelse, och det finns också möjlighet att upptäcka Sydafrika från rälsen. Med Rovos Rail kan man nu ta sig genom Sydafrika med tåg. Det blir givetvis dyrare men upplevelsen lär vara något helt annat än vi är vana vid i Europa. Det finns flera reguljära turer, som Kapstaden till Praetoria och Praetoria till Durban. En specialresa är Kapstaden genom Garden Route, en resa på 24 timmar där man passerar vingårdar och det bjuds på vin längs hela resan. Mat och dryck på tåget ingår i priset.