Smått och gott i Barcelona och Madrid

Madrid, Spanien

Passa på och upplev våren i Barcelona eller Madrid innan turistsäsongen börjar på allvar. Här ger vi lite tips inför ditt besök i Barcelona eller Madrid.

Barcelona
För att spara lite tid till allt roligt rekommenderar vi att äta diverse pitarätter i Maoz, som finns utspridd i staden. Om matupplevelser står högt på önskelistan, titta in på La Boqueria, marknaden för mat som finns vid Las Ramblas. För cirka 6-7 euro får du en en stor portion mat.
Även om det är för tidigt att bada kan det vara väl värt att promenera längs någon av stränderna i området, över 5 kilometer strand finns för den som gillar strandpromenader.

[ad#ad-article]

Madrid
Madrid lockar många konstälskare. Följ Paseo del Arte (konstpromenaden) som passerar tre konstmuséer, Prado, Reina Sofia och Thyssen-Bornomisza.
När du blir hungrig finns tapas att köpa på många restauranger men kom ihåg att lunch och middag börjar senare i Spanien. Pröva mindre ställen med typisk spansk stämning och inredning, som Taberna Toscana (Manuel Fernández y Gonzales 10) och Casa Paco (Puerta Cerrada 11). Båda tavernor passar utmärkt för en stund av underbara spanska maträtter som lamm, tapas, eller chorizo.