Korfu, Skiatho eller Kos?

Hamn i Kos, Grekland

Det finns många härliga ställen att semestra på i Grekland. Här tipsar vi om några höjdare.
Korfu är en liten ö men begränsa inte din semester till själva staden utan ta dig ut i naturen, du kan säkert hitta en mindre strand som inte är översållad med andra turister.
Speciellt bör du titta närmare på de lugna stränderna som Ermones (västra kusten) och Avlaki (östra kusten). De är två höjdare för dig som vill ta dig ifrån de värsta folksamlingarna och få lite lugn och ro.
Om du vill se en pittoresk by rekommenderar vi Pelekas som ligger på västra kusten, endast en 10 minuters promenad från sandstranden. Pelekas är välkänd bland backpackers som länge har besökt byn.
Skiathos ska helst besökas under lågsäsong för att kunna uppskatta den gröna ön mest. Med det stora antalet stränder är det då enkelt att få en hel strand för sig själv. Vill du ta dig runt själv kan du hyra vespa. Båtutflykterna från Skiathos till omkringliggande stränder är också pricken över i för den perfekta sol- och badsemestern.

[ad#ad-article]

Kos har rykte om sig att dra till sig många partyturister, men nu för tiden drar ön till sig många resenärer som också vill ta det lugnare, oavsett om det är stränder, vindsurfing eller segling med båt som stör högt på önskelistan. Ön har flera bergsbyar som kan besökas med bil eller vespa. En extra bonus är att du här kan hitta antika byggnadsverk från 400 talet f.Kr. Från Kos är det en kort resa till öar intill då det finns båtturer som avgår flera gånger dagligen.