Upplev ett spa i Budapest

Spa och termiska bad i Budapest är två stora dragplåster för resenärer runtom i Europa. Några av de mest välkända spa är Gellertbadet, Rudasbadet och Királybadet.

Gellertbadet byggdes 1918 och har både inomhus- och utomhuspooler, med varierande temperaturer för att tillfredsställa olika smaker. Gellertbadet hittar du på Budasidan, adressen är Kelenhegyi ut 3-4

Szécsénybadet byggdes lite tidigare, 1913, och är lite vanligare bland de boende i Budapest. Det finns 12 olika termalpooler. Szécsénybadet har också specialbehandlingar som lerinpackningar och fotmassage för den som inte nöjer sig med ett riktigt varmt bad.

[ad#ad-article]

Adressen är Állatkerti körut 11.

Királybadet har sitt ursprung redan från 1500-talet, det är byggt i turkisk stil och man ser tydliga spår av den gamla arkitekturen med en kupol som låter solljus strila in konstnärligt. Királybadet ligger på Budasidan.