Friluftsliv med bokläsning

Madeira
Madeira ligger i Atlanten och tillhör Portugal. I boken Vandra på Madeira : 50 vandringsturer på Madeira tipsar författaren om Curral das Freiras (Nunnornas dal) som blev känt på 1500-talet. Naturen är enastående och du kan välja mellan att vandra i berg och längs kusten. Sammanlagt rymmer Vandra på Madeira : 50 vandringsturer på Madeira hela 50 vandringsturer, allt från bekväma vandringsturer på några timmar till krävande heldagsvandringar.
Skulle Madeira inte räcka till så hittar du ytterligare fyra vandringsturer som kan göras på grannön Porto Santo. Boken innehåller 21 färgkartor och har varvat texten med inspirerande färgfoton.

Azorerna
”Vandra på Azorerna”, för dig som vill ta dig en bit ut i Atlanten och upptäcka Portugals vulkaniska öar. São Miguel brukar locka flest turister men det finns hela åtta till öar att se. För att ta sig mellan öarna finns det lokala flyg- och båtförbindelser.
Spridda på öarna hittar du vulkankratrar och öarna är kända för det gröna landskapet. Passar det inte med bara vandring kan du pröva på bad i havsbassäng längs kusterna. Boken innehåller 31 färgkartor för att hjälpa dig hitta bland Azorerna.

Vandra i Europa med ”Gränslös vandring genom Europa”
Den här guiden tar oss med kors och tvärs i Europa, till olika ställen som årligen lockar erfarna och nya vandrare. Här finns något för de flesta smaker. Det är inte bara vandringsturer med kartor och praktiska frågor, utan här får vi lära oss mer om naturen, historian och traditioner på olika ställen. En bra guide för dig som vill upptäcka Belgien, England, Luxemburg eller Skottland. På vägen följer du kanaler, vackra landskap och går förbi slott.

Praktiska tips för friluftsliv
Till slut en goding som är användbar för vandring i allmänhet. Friluftsboken tar itu med ämnen som matlagning i naturen, hygien och sårvård ute i vildmarken. Författaren till ”Friluftsboken : praktiska tips och goda råd om vandring, kanoting, orientering, lägerliv och utrustning”. går även vidare till sådana frågor som berör avancerat friluftsliv. Ta till exempel introduktionen till trädfällning och orientering med hjälp av olika tecken i naturen. Den här boken är en väsentlig guide för dig som verkligen vill kunna vandra ute i naturen och känna dig kunnig nog för riktigt vildmarksliv.

Äventyrets stigar utökad
Boken för dig som inte bara vill vandra utan också läsa om vandringsfärder runtom i världen. Här finns bilder från Mont Blanc, Annapurna och Kilimanjaro. Boken är en reseskildring som vänder sig till den världsvane vandraren – 50 vandringsleder spridda på sex kontinenter, helt klart en ögonsten för den som vill ta sig ut i världen framöver.