Sportlov och spännande tid för turister

semester

Under sportlovet är resor till Kanarieöarna omåttligt populära. Gran Canaria lockar flest svenska turister av de 13 öarna i den spanska ögruppen, och det är hög tid att säkra sista minuten biljetter.

Vi rekommenderar gärna Arguineguin som ligger på sydkusten, intill en liten pittoresk fiskeby. Här äter man självklart fisk och besök marknaden på tisdagar, den största av sitt slag på Gran Canaria.

Ska ni iväg till fjällen under sportlovet är det också hög tid att boka stuga eller hotellrum. Förvisso finns det flera vandrarhem tillgängliga under skidresor i Sverige eller Norge. De vanligaste känner vi till från Åre och Sälen, två riktiga klassiker.

[ad#ad-article]

Vill du inte vänta till sportlovet med att festa loss eller komma bort? Under januari och februari är det späckat med artister som uppträder på VikingLines kryssningar.

Årets kulturhuvudstäder är Linz i Österrike och Vilnius i Litauen. För musikälskare blir det flera musikfestivaler i Vilnius – Bland andra dyker Londons symfoniorkester upp i maj. Vilnius håller också den första konstmässan någonsin för baltstaterna, Art Vilnius 2009.

Snart börjar karnevalen i Rio de Janeiro, Brasilien. Hög tid att leta efter sista minuten biljetter, måla ansiktet i färgglada färger och förbereda sig på tre dagars fest. Kanske lite väl varmt? Endast några månader senare, i slutet på april, blir det VM i ishockey i Schweiz. En folkfest med chans till att koppla av från vardagen med hejande och fokusera på puckar och rejäla tacklingar!