Spännande resor sommaren 2009

semester

Tåg istället för flyg
Nu när flygbolag rustar för sämre tider så leder vägen oundvikligen mot alternativa resesätt. Entré: Tåg. En gammal trotjänare sedan över hundra år, tågnätet i Europa är väl utbyggt och höghastighetståg introduceras på fler platser för att vi ska kunna svischa runt Europa.

Rundresor i Sydkorea och Sydafrika
Fritidsresor utökar sin satsning på Blue Train och kommer erbjuda hela 24 olika resor med tåg i Europa. Samtidigt bygger man vidare på satsningen på tågresor i Afrika. Beror det här på en ökad klimatmedvetenhet eller mer intressanta upplevelser? Enkla förklaringar hör som bekant inte hemma i vardagen och det här är inget undantag.
TEMA som arrangerar rundresor kommer med hela 13 nyheter inför sommaren 2009. Oavsett om Sydkorea eller Sydafrika lockar dig så finns det rundresor för båda platser.
Just utbudet med Sydkorea beror på föregående års lyckade satsning på Japan.

[ad#ad-article]

– Nästa sommar sträcker sig TEMAs värld från Sydkorea i öst till Sydafrika
i söder och USA i väst, säger Pamela Nordqvist, ansvarig för TEMA.
I sommar erbjuder TEMA också sina första familjeresor, där det går att välja bland safari i Sydafrika och resor till Paris med den tecknade filmen Ratatouille som tema.

Rhodos och Turkiet
Marknaden för resor på Internet är ett rent myller av möjligheter. Visst har vi sedan länge kunnat undvika att gå till resebyråer för att boka och köpa våra resor. Nu har vi sedan en tid tillbaka erbjudanden som endast riktar sig till de som köper sina resor på webben. Med grafik- och ljudintensiva webbapplikationer presenterar reseföretagen resepaket på ett sätt som bekvämt kan följas hemma vid skrivbordet eller soffan.

Kryssningar
Från ett kortare avbrott i vardagen med dagskryssningar till längre kryssningar, upp till månadslånga semestrar på hav och vid kuststäder. Royal Caribbean har i år presenterat ett sina kryssningar som ska ta oss till exotiska platser i Karibien och Medelhavet. Karibienkryssningar är inte längre klassade som lyxresor och det är nu enklare att ta sig till Karibien för att kryssa mellan öarna. Det är förstås fortfarande lika populärt med platser som varit mytomspunna sedan över femhundra år. Med Royal Caribbean kan du uppleva platser som George Town, Grand Cayman, Labadee (Haiti) och Montego Bay (Jamaica). Kryssningarna är fyra till tretton dagar långa och är förlagda i södra, västra, och östra Karibien.