Spa i Skandinavien

Sugen på att koppla av på ett spa? Det är en växande trend, med många som söker sig till spa för att slappna av och få en paus från stressen i vardagen. På ett spa är friskvård och behandlingar som massage och vattenbehandlingar det som lockar gäster.

Spa förutsätter trivsam klädsel så lämna finkläderna hemma. Här handlar det om att relaxa. I Sverige hittar du spa på de flesta större orter.

Från Island till Finland
Antalet spa-anläggningar ökar i takt med att fler upptäcker reseformen. På Island finns ”Blue Lagoon Spa” i Grindavik – Ett ställe att blanda lugn med aktiviteter, för utöver de traditionella behandlingarna erbjuds också vattenskidor och djuphavsfiske! Titta in på Blue Lagoon Spa.

[ad#ad-article]

I Finland är Naantali Spa Hotel populärt. Hotellet ligger vid havet och man har också en exklusiv yacht för den som inte nöjer sig med havsutsikten utan vill ut och kryssa också. Naantali Spa Hotel ligger en kortare bilfärd från Turku och dess spa har anor från 1700-talet. Detta spa är såpass populärt att det finns listat i boken 100 Best Spas in the World
.

Att tänka på vid val av spa

  • Ska du åka själv? Prioritera då de mindre span som har mindre turistkänsla över sig.
  • Undersök noga vilka behandlingar som erbjuds. Exempel är klassisk massage, kurbad och kurer för händer och fötter.
  • Se efter om mat ingår i din spaweekend, alternativt hur mycket priset ökar med mat inräknat.
  • Mycket handlar om läge. Ett spa som är beläget i ett lugnt område, gärna nära naturen, har ett stort försprång gentemot ett spa som erbjuder alla möjliga behandlingar men i ett centralt stadsområde.