Tågcharter kommer starkt under 2009

Piran, SlovenienUnder 2009 kommer det finnas hela 24 paket för tågcharter hos Fritidsresor. För att fler ska kunna njuta av en tågsemester utökar Fritidsresor med fler avresedagar. Tre nya badorter ska också locka ännu fler att åka tåg till södra Europa. De som längtar efter sol- och bad kommer kunna åka tåg till Caorle i Italien, Umag i Kroatien och Piran i Slovenien.
– Tågcharterna har blivit en etablerad semesterform för medvetna och
njutningslystna svenskar, säger Lottie Knutson.
Men satsningen på tågcharter visar också att det ska kunna vara lika mycket upptäcksfärd som resa för avslappning. Namnen på tågrundresorna, ”Tre italienska sjöar” och ”Venedig, wellness och Verona”, tipsar om koncepten.

Utöver tågcharter i Europa skyltar man nu också med Rovos Rail i Sydafrika. TEMA Train startar tre nya rundresor med tåg till sommaren 2009. De tågresorna är däremot i en helt annan prisklass..
– En tågresa som kostar från 57 998:- är förstås något alldeles speciellt. Vi tror att Rovos Rail-resan kan locka nostalgiker med smak för mahogny, mässing och lyx, säger Lottie Knutson.

[ad#ad-article]

Fakta om några nyheter bland Fritidsresors tågcharter till badorter under 2009:

Caorle, Italien
Caorle ligger några mil från Venedig och här finns också båtkanaler. Med båt längs kusten tar det cirka två timmar till Venedig.
Pris: Från 6 298:-. Då ingår liggvagn på tåg och del av dubbelrum, samt frukost.

Umag, Kroatien
Umag ligger i Istrien. Här finns poolområden, möjlighet till sport och annat för familjesemestern.
Pris: Från 5 498:-. Tåg med liggvagn samt del av lägenhet ingår.

Piran, Slovenien
Piran är en stad med anor från medeltiden. Flera fisk- och skaldjursrestauranger finns i staden och stranden i Portoroz finns nära tillgänglig.
Pris: Från 6 398:-. Tåg med liggvagn och del i dubbelrum ingår.

Foto: Scott Gog.